Landgangspizza
SPONSORERET indhold

Landgangspizza

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn hjemmelavet pizza - lad ungerne selv fordele deres yndlingsfyld på toppen, og bag de lækreste pizzaer. Er du i tidsnød, kan du bruge flutes, som du flækker på langs og putter fyld på.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
06. feb. 2014 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
Dej:
15 g gær
2 ½ dl vand
100 g fuldkornshvedemel
ca. 300 g pizzamel (eller alm. hvedemel)
1 tsk salt
Fyld:
1 glas pizzasovs (eller tomatpesto)
200 g italiensk mozzarella (eller revet ost)
Forslag til øvrigt fyld:
skinke, pølse, stegt bacon, tunfisk
en rest stegt kylling eller kødsovs
kogte kartofler, peberfrugt, majs,
champignoner, ananas, oliven, kapers

  1. Rør gæren ud i vandet, tilsæt de to slags mel og kom salt i. Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning 1 times tid. Skær det ønskede fyld ud i passende stykker. Tænd oven på 250 grader.
  2. Del dejen i 4 portioner og rul dem ud til aflange bunde. Læg dem på bageplader med bagepapir og smør pizzasovs på, så der holdes en kant fri. Lad børnene selv fordele deres yndlingsfyld på pizzaerne.
  3. Fordél mozzarella i strimler eller revet ost over og bag pizzaerne i ca. 15 min.
  4. Den nemme:
    Flæk flutes på langs og smør tomatsovs over. Fordél det ønskede fyld og ost og bag i ovnen, til osten er smeltet.