Lækre lune vafler
Vafler skal helst spises, efterhånden som de bliver bagt. Friskbagte vafler er sprøde på overfladen og bløde indeni. Ligger de for længe, forsvinder det sprøde. Nyd vaflerne med is, syltede bær og flødeskum.
Ingredienser
Vafler med vanilje og syltede jordbær:
3 æg
40 g sukker
120 g hvedemel
1 tsk bagepulver
3 dl mælk
½ vaniljestang (kornene)
25 g smør (smeltet)
ca. 50 g smeltet smør til bagning
Syltede jordbær:
400 g jordbær (optøede)
ca. 100 g sukker
Tilbehør: flødeskum
Krydrede vafler med is og solbærsyltetøj:
3 æg
40 g sukker
120 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødt allehånde
½ tsk stødt ingefær
1 dl piskefløde
2 dl mælk
25 g smør (smeltet)
ca. 50 g smeltet smør til bagning
Sådan laver du lune vafler
- Vafler med vanilje og syltede jordbær:
- Pisk æg og sukker skummende. Bland hvedemel med bagepulver, rør gradvist mælk i og tilsæt blandingen til æggeskummet sammen med vaniljekornene. Pisk dejen jævn.
- Smelt smørret og bland det forsigtigt i dejen. Varm vaffeljernet, pensl med lidt smør og fordel dejen i jernet. Pensl låget og luk jernet. Bag vaflerne, til de er lysebrune, ca. 5 min.
- Syltede jordbær: Smelt sukker i en tykbundet gryde til lys karamel og tilsæt jordbærrene. Lad dem få et opkog.
- Servér vaflerne lune med syltede jordbær og flødeskum.
- Krydrede vafler med is og solbærsyltetøj:
- Pisk æg og sukker skummende. Bland hvedemel med bagepulver og stødte krydderier. Rør gradvist fløde og mælk i, og tilsæt blandingen til æggeskummet. Pisk dejen jævn.
- Smelt smørret og bland det forsigtigt i dejen. Varm vaffeljernet, pensl med lidt smør og fordel dejen i jernet. Pensl låget og luk jernet. Bag vaflerne, til de er lysebrune, ca. 5 min.
- Del vaflerne i „hjerter“, og servér dem lune med is og solbærsyltetøj.
Sådan bager du vafler:
Vafler bages i et vaffeljern, der lukkes sammen om dejen. Førhen bagte man vaflerne på begge sider over gas eller på elplade. I dag kan man få elektriske vaffeljern med slip let-overflade, der bager begge sider samtidig.