Lune vafler
SPONSORERET indhold

Lækre lune vafler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Vafler skal helst spises, efterhånden som de bliver bagt. Friskbagte vafler er sprøde på overfladen og bløde indeni. Ligger de for længe, forsvinder det sprøde. Nyd vaflerne med is, syltede bær og flødeskum.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
11. sep. 2018 | Opskrift | Hjemmet
Ca. 10 stk. vafler | Total: 40 min

Ingredienser

Vafler med vanilje og syltede jordbær:
3 æg
40 g sukker
120 g hvedemel
1 tsk bagepulver
3 dl mælk
½ vaniljestang (kornene)
25 g smør (smeltet)
ca. 50 g smeltet smør til bagning

Syltede jordbær:
400 g jordbær (optøede)
ca. 100 g sukker

Tilbehør: flødeskum

Krydrede vafler med is og solbærsyltetøj:
3 æg
40 g sukker
120 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødt allehånde
½ tsk stødt ingefær
1 dl piskefløde
2 dl mælk
25 g smør (smeltet)
ca. 50 g smeltet smør til bagning

Sådan laver du lune vafler

  1. Vafler med vanilje og syltede jordbær:

  2. Pisk æg og sukker skummende. Bland hvedemel med bagepulver, rør gradvist mælk i og tilsæt blandingen til æggeskummet sammen med vaniljekornene. Pisk dejen jævn.

  3. Smelt smørret og bland det forsigtigt i dejen. Varm vaffeljernet, pensl med lidt smør og fordel dejen i jernet. Pensl låget og luk jernet. Bag vaflerne, til de er lysebrune, ca. 5 min.

  4. Syltede jordbær: Smelt sukker i en tykbundet gryde til lys karamel og tilsæt jordbærrene. Lad dem få et opkog.

  5. Servér vaflerne lune med syltede jordbær og flødeskum.



  6. Krydrede vafler med is og solbærsyltetøj:

  7. Pisk æg og sukker skummende. Bland hvedemel med bagepulver og stødte krydderier. Rør gradvist fløde og mælk i, og tilsæt blandingen til æggeskummet. Pisk dejen jævn.

  8. Smelt smørret og bland det forsigtigt i dejen. Varm vaffeljernet, pensl med lidt smør og fordel dejen i jernet. Pensl låget og luk jernet. Bag vaflerne, til de er lysebrune, ca. 5 min.

  9. Del vaflerne i „hjerter“, og servér dem lune med is og solbærsyltetøj.

Anbefalet til dig