Majssuppe med avocado og lime
SPONSORERET indhold

Majssuppe med avocado og lime

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Velsmagende majssuppe med et eksotisk twist af avocado og lime.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
29. sep. 2014 | Opskrift | Hjemmet
2 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 20 min.
Ingredienser:
1 skalotteløg (finthakket)
1 stilk blegselleri (finthakket)
1 fed hvidløg (finthakket)
¼-½ chili (finthakket)
½ spsk olivenolie
¼ tsk stødt spidskommen
¼ tsk stødt koriander
250-300 g majskerner (2 kolber eller frosne)
½ l hønsebouillon
½ dl piskefløde eller cremefraiche 38%
1 spsk lime- eller citronsaft
salt og peber
Topping:
1 tomat
1 avocado (i tern)
1 spsk lime- eller citronsaft
½ spsk olivenolie
evt. lidt knust hvidløg
salt og peber
frisk koriander
Tilbehør:
brød

  1. Steg skalotteløg, selleri, hvidløg og chili blanke i olien.
  2. Tilsæt krydderier og 2/3 af majskernerne og lad det hele stege et par min. under omrøring.
  3. Tilsæt bouillon og lad suppen simre, til majsene er helt møre – ca. 15 min.
  4. Skær tomaten i små tern uden kerner og vend dem med avocadotern, lime- eller citronsaft, olivenolie og krydderier.
  5. Blend suppen jævn med fløde eller cremefraiche. Tilsæt de sidste majskerner og kog suppen et par min.
  6. Smag til med lime- eller citronsaft, salt og peber.
  7. Anret i dybe tallerkner og top med avocadosalat og frisk koriander. Giv brød til.