Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 20 min.
Ingredienser:
1 skalotteløg (finthakket)
1 stilk blegselleri (finthakket)
1 fed hvidløg (finthakket)
¼-½ chili (finthakket)
½ spsk olivenolie
¼ tsk stødt spidskommen
¼ tsk stødt koriander
250-300 g majskerner (2 kolber eller frosne)
½ l hønsebouillon
½ dl piskefløde eller cremefraiche 38%
1 spsk lime- eller citronsaft
salt og peber
Topping:
1 tomat
1 avocado (i tern)
1 spsk lime- eller citronsaft
½ spsk olivenolie
evt. lidt knust hvidløg
salt og peber
frisk koriander
Tilbehør:
brød
- Steg skalotteløg, selleri, hvidløg og chili blanke i olien.
- Tilsæt krydderier og 2/3 af majskernerne og lad det hele stege et par min. under omrøring.
- Tilsæt bouillon og lad suppen simre, til majsene er helt møre – ca. 15 min.
- Skær tomaten i små tern uden kerner og vend dem med avocadotern, lime- eller citronsaft, olivenolie og krydderier.
- Blend suppen jævn med fløde eller cremefraiche. Tilsæt de sidste majskerner og kog suppen et par min.
- Smag til med lime- eller citronsaft, salt og peber.
- Anret i dybe tallerkner og top med avocadosalat og frisk koriander. Giv brød til.