Makronsnitter
SPONSORERET indhold

Makronsnitter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Æble/makronsnitterne her smager næsten som dem, man fik hos bageren i ”gamle” dage. Vi har dog blandet lidt friske brombær i æblefyldet og brugt en mørdejstype til bund. Bageren bruger som regel butterdej.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
04. sep. 2013 | Opskrift | Hjemmet
Ca. 20 snitter

Ingredienser

Arbejdstid: 50 min.
Bagetid: 30 min.
Fryse-egnede
Fyld:
5-6 æbler (600 g i både)
1 usprøjtet citron (fintrevet skal + 1 spsk saft)
3 spsk sukker
150 g brombær
Dej:
300 g mel
75 g flormelis
2 tsk bagepulver
1 knsp salt
125 g koldt smør
3 æggeblommer
½ dl koldt vand
Topping:
250 g marcipan eller makroner (eller halvt af hver)
3 æggehvider
250 g sukker
evt. 50 g mandelflager

  1. Skræl æblerne og skær dem i både. Kog dem med citronskal, citronsaft, sukker og ½ dl vand, til de er blevet til en grov mos. Tag gryden af varmen, vend de skyllede brombær i og hæld det i en skål til afkøling
  2. Tænd ovnen på 200 grader. Sigt mel, flormelis og bagepulver sammen og tilsæt salt. Hak det kolde smør i, til det er en smuldret masse, og saml hurtigt dejen med æggeblommer og koldt vand.
  3. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til et rektangel på ca. 28x35 cm. Tag det øverste stykke bagepapir af og læg dejen på en bageplade. Bag bunden halvfærdig – det tager ca. 10 min.
  4. Riv marcipanen groft og/eller knus makronerne. Pisk æggehvider og sukker let sammen med et piskeris, til massen bliver lidt sej. Vend marcipan og/eller makroner i.
  5. Fordel æblefyldet på den forbagte bund og fordel makronmassen over æblefyldet. Drys evt. med mandelflager og bag kagen ca. 20 min. ved 200 grader. Løft kagen over på en rist ved hjælp af bagepapiret og skær den i ca. 20 snitter, når den er afkølet.