Mandel-is med bær
SPONSORERET indhold

Mandel-is med bær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn cremet is med mandler, marcipan og sommerens røde bær på toppen.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
20. jun. 2013 | Opskrift | Hjemmet
6 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Indfrysningstid: 2-3 timer
4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
25 g sukker
1 tsk citronskal (usprøjtet, fintrevet)
½ l piskefløde (letpisket skum)
200 g ren rå marcipan (groftrevet)
50 g mandelsplitter
Tilbehør:
ca. 200 g friske hindbær og ribs

  1. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende og tilsæt citronskal. Vend flødeskum og marcipan i ismassen med en dejskraber.
  2. Drys mandelsplitter i bunden af 6 portionsforme og hæld iscremen i dem. Lad isen stivne i fryseren i ca. 2 timer.
  3. Hvis den er helt hård, når den skal serveres, sættes den ca. 30 min. i køleskabet først, så den bliver blødere. Dyp formene i varmt vand, så isen løsner sig, og vend den ud på tallerkner. Pynt med friske hindbær og ribs.