Marcipanstang
SPONSORERET indhold

Marcipanstang

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sæt en stang fyldt med den skønneste marcipan på kaffebordet. Pynt den med kulørte chokoladeknapper, hvis det skal være ekstra festligt.

Af: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun Foto: Dyrløv & Holthe
21. mar. 2016 | Opskrift | Hjemmet
4 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: ca. 50 min.
Bagetid: ca. 30 min. (pr. plade)
150 g smør
5½ dl mælk
50 g gær
150 g sukker
ca. 1 kg hvedemel
1 æg
Fyld:
200 g kransekagemasse
200 g smør
200 g sukker
Drys:
1 spsk. kanel
Pynt:
evt. glasur og chokolade-knapper

  1. Smelt smør, tilsæt mælk, og varm op til 37 grader. Rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, mel og æg, og ælt dejen glat og smidig.
  2. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min.
  3. Fyld:
  4. Rør kransekagemasse, smør og sukker godt sammen.
  5. Del dejen i 2 eller 4 stykker. Rul dem ud i ca. 1 cm’s tykkelse, fordél fyldet på stykkerne, drys med kanel, og rul sammen til roulader. Klip dybe snit i rouladerne, og bred snittene godt ud til siderne. Lad stængerne efterhæve i 1 time.
  6. Bag stængerne gyldne ved 190 grader i ca. 30 min. Lad dem afkøle på en bagerist. Pynt evt. med glasur og chokoladeknapper.