Marengskage med hindbær
SPONSORERET indhold

Marengskage med hindbær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Jes Buusman
21. jun. 2012 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid:
45 min.
Koge/bagetid:
1½ time
Ikke fryse-egnet
(1 kage, ca. 12 personer)
Marengsbunde:
6 æggehvider (2 dl)
300 g sukker
1 spsk citronsaft
Creme:
1 stang vanilje
½ l sødmælk
3 æggeblommer
50 g sukker
3 spsk majsstivelse
¼ l piskefløde
Fyld og pynt:
1 kg friske hindbær
flormelis
citronmelisse (eller mynte)

  1. Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
  2. Pisk æggehviderne stive og pisk halvdelen af sukkeret i. Pisk citronsaft i og vend så forsigtigt resten af sukkeret i.
  3. Tegn 4 cirkler (20-22 cm i diameter) på bagepapir og smør marengsen ud til bunde (efter tegningerne) med en palet.
  4. Sæt bundene i ovnen i ca. 1½ time – til de er lette og tørre og slipper papiret.
  5. Sluk for ovnen og lad bundene afkøle i ovnen med lågen åben.
  6. Flæk vaniljestangen og skrab marven ud. Bland mælk og vanilje i en gryde og giv det et opkog.
  7. Pisk æggeblommer godt sammen med sukker og majsstivelse og pisk den varme mælk i.
  8. Hæld det tilbage i gryden og kog det igennem under omrøring. Hæld cremen i en skål og lad den blive kold.
  9. Pisk fløden til let skum og pisk den i vaniljecremen. Læg marengsbundene sammen med flødecreme og hindbær.
  10. Pynt den øverste bund med sigtet flormelis, bær og citronmelisse. Servér straks.