Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 45 min.
Ikke fryse-egnet
4 æggehvider
½ dl vand
150 g sukker
+ 50 g sukker
Fyld:
½ liter piskefløde (flødeskum)
350 g svesker (uden sten)
- Kog vand og 150 g sukker, til temperaturen er 120 grader (benyt termometer), eller til der dannes seje bobler.
- Pisk æggehviderne stive med 50 g sukker
- Hæld den varme sukkerlage i og pisk for fuld kraft, til skummet er koldt.
- Tegn på bagsiden af bagepapir 3 cirkler hver med en diameter på 24-25 cm.
- Fordel marengsdejen på bagepapiret inden for cirklerne.
- Bag bundene sprøde i en 90 grader varm ovn, ca. 1 time.
- Lad dem køle af på bagerist. Fjern bagepapiret.
- Læg lagkagen sammen lige før servering. Fordel flødeskum og svesker mellem lagene.