Marengslagkage med svesker
SPONSORERET indhold

Marengslagkage med svesker

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken
27. jan. 2012 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 45 min.
Ikke fryse-egnet
4 æggehvider
½ dl vand
150 g sukker
+ 50 g sukker
Fyld:
½ liter piskefløde (flødeskum)
350 g svesker (uden sten)

  1. Kog vand og 150 g sukker, til temperaturen er 120 grader (benyt termometer), eller til der dannes seje bobler.
  2. Pisk æggehviderne stive med 50 g sukker
  3. Hæld den varme sukkerlage i og pisk for fuld kraft, til skummet er koldt.
  4. Tegn på bagsiden af bagepapir 3 cirkler hver med en diameter på 24-25 cm.
  5. Fordel marengsdejen på bagepapiret inden for cirklerne.
  6. Bag bundene sprøde i en 90 grader varm ovn, ca. 1 time.
  7. Lad dem køle af på bagerist. Fjern bagepapiret.
  8. Læg lagkagen sammen lige før servering. Fordel flødeskum og svesker mellem lagene.