Marineret laks med lime, koriander og basilikum
SPONSORERET indhold

Marineret laks med lime, koriander og basilikum

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Laksen skal være helt frisk til denne opskrift, da den serveres rå – kun vendt med salt og peber og marineret med en smule limesaft og olie.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
07. jul. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(2 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
200-250g laksefilet (uden skind)
salt og peber
1 moden avocado
8 cherrytomater (i halve)
4 radiser (i skiver eller tern)
1 usprøjtet lime
1 spsk jomfruolivenolie
frisk koriander og basilikum
Tilbehør:
brød

  1. Skær laksen i små tern. Vend dem med lidt salt og peber og fordel dem på 2 kolde tallerkner.
  2. Halvér avocadoen og fjern stenen. Træk skrællen af og skær avocadokødet i tynde, brede strimler med en kartoffelskræller eller ostehøvl. Fordel dem omkring laksen sammen med cherrytomater og radiser.
  3. Rør fintrevet limeskal sammen med olivenolie og dryp det over.
  4. Skyl krydderurterne, tør dem og pluk dem over retten med let hånd. Servér med (ristet) brød som forret.