Mega-maki med quinoa og sesam-mayo
SPONSORERET indhold

Mega-maki med quinoa og sesam-mayo

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
20. aug. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Quinoa:
2 dl sort quinoa
2 spsk agavesirup
2 spsk mild, lys eddike

Mayo:
3 spsk sesam
3 spsk mayonnaise
2 spsk lime
1 spsk flydende honning
1 spsk soja

Fyld:
3 portobellosvampe
olivenolie
soja
honning
½ agurk
1 bundt koriander
2 hjertesalathoveder
4-6 plader nori (tang)
gari (syltet ingefær)

Sådan gør du

Skyl quinoaen i koldt vand, og kog den mør efter anvisning på pakken, det tager ca. 12-15 min. Dryp overskydende vand fra, og vend den varme quinoa med agavesirup og eddike. Lad den køle af.

Rist sesamfrøene på en tør, varm pande i ½-1 minut. Lad dem køle af, og kom dem i en morter.
Knus sesamfrøene til en rustik masse. Rør mayonnaise med knuste sesamfrø, lime, honning og soja. Smag mayonnaisen til.

Skær imens portobellosvampene i skiver. Rist dem i en smule olivenolie på en varm pande. Lad dem tage lidt farve. Kom soja og honning på panden, kog op, og tag panden af varmen. Lad dem køle lidt.

Skær agurken i stave, og skær salaten i tynde både.

Fyld quinoa, salat, agurk, koriander og svampe i noriplade, og rul til store ruller. Pak dem i madpapir, så det lukker i den ene ende. De er svære at spise, men så skønne.

Pak dem i madkurven sammen med mayoen og gari, eller nyd dem på farten.

PRØV OGSÅ: Boghvedenudler med misodressing