Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Stege/bagetid: 1 time
Fryse-egnet
Dej:
100 g durummel
125 g hvedemel
½ tsk salt
125 g koldt smør
½ dl koldt vand
Fyld:
4-5 løg
3 spsk olivenolie
1 spsk frisk timian
2 spsk lys vineddike (f.eks. sherryvineddike)
¼ l piskefløde
2 æg
salt og peber
- Bland de to slags mel med salt og hak det kolde smør i. Saml dejen med koldt vand. Pak dejen ind og lad den hvile koldt i min. 1 time.
- Rul dejen ud og læg den i en tærteform (ca. 26 cm). Prik bunden med en gaffel og stil den i fryseren i 30 min. Bag tærtebunden ved 200 grader i 12-15 min. og stil den til afkøling på en rist. Skru ned til 175 grader.
- Pil løgene, halvér dem og snit dem fint. Sautér dem langsomt bløde i olivenolie i min. 15 min. og tilsæt finthakket timian, vineddike, salt og peber. Kog det næsten tørt og tilsæt piskefløde. Kog det igennem under omrøring og tag det af varmen.
- Blend løgmassen sammen med æg til en blød creme og hæld den i tærtebunden. Bag tærten midt i ovnen i ca. 40 min. Servér tærten lun eller afkølet (ikke kold).