SPONSORERET indhold
Muslinger på italiensk
Af: Vibeke Lehn og Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Andreas Wiking
4
Ingredienser
300 g spaghetti, gerne fuldkorn
2 kg friske blåmuslinger
3 hakkede fed hvidløg
2 store friske chilier uden kerner
1 bdt. forårsløg
2 spsk olivenolie
1/2 dl tør hvidvin
1/2 kg friske grofthakkede tomater
salt, peber
hakket persille.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:535 Kcal
-
Fedt:20 %
-
Protein:25 %
-
Kulhydrat:53 %
Sådan gør du
Kog spaghettien al dente som anvist.
Vask og sortér muslingerne. De muslinger, der ikke er lukkede og som ikke lukker sig, når de bliver banket mod spækkebrættet, skal kasseres.
Sautér hvidløg, hakket chili og forårsløg i olivenolie 1-2 minutter, tilsæt muslinger samt hvidvin og kog 3 minutter under låg. Hæld tomaterne ved, kog endnu 1-2 minutter og bland med kogt spaghetti.
Serveres med et drys persille i dybe tallerkener.