Sådan laver du muslingesuppe med fennikel
SPONSORERET indhold

Muslingesuppe med fennikel

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Jeg er vild med fiskesupper. Her er den baseret på muslinger, og derfra kan du sådan set fylde i den, hvad du vil. Denne version er enkel og passer lige godt til hverdag og weekend.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
20. jul. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Let hovedret til 2 personer

800 g muslinger
olivenolie
¾ fennikel, i grove stykker
dildstilke
1 løg, i både
2 liter vand

Suppe:
muslingebouillonen
1 dl piskefløde
salt og hvid peber
200 g hvid fisk
200 g muslinger
300 g nye kogte kartofler
¼ fennikel, fint snittet
plukket dild
evt. citron

Sådan laver du muslingesuppe med fennikel:

Skrub alle muslingerne. Kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet (gem en håndfuld, ca. 200 g, i køleskabet, til suppen)

Varm en stor gryde op med lidt olivenolie i.

Sautér fennikel, dildstilke, løg og muslinger i den varme gryde. De skal ikke tage farve og bare sautere i et minut eller to. Hæld vand på, og lad det hele simre i 10 min. Sluk for blusset, og lad bouillonen trække i 10 min. Gentag: simre i 10 min og trække i 10 min. Sigt bouillonen over i en ren gryde, og reducér den til det halve.

Tilsæt fløde, og kog i et par minutter. Smag til med salt og peber.

Kom de resterende muslinger i suppen, og giv dem 1 minut. Tilsæt hvid fisk og kartofler i suppen, og lad det varme med, og lad muslingerne åbne sig.

Anret forsigtigt det hele i store skåle med fennikel og dild.

Servér gerne med citronbåde til.

PRØV OGSÅ: Brændenældesuppe med citronyoghurt