Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
(1 tærte til 4 personer)
1 rulle frossen butterdej (200 g)
1 æg
1 spsk sukker
11/2 dl piskefløde
1 dl cremefraiche 38%
1/2 stang vanilje
2-3 spsk flormelis
500 g friske jordbær
- Tænd ovnen på 220 grader. Rul den optøede butterdej ud på bordet og skær 4 stk. 1 cm brede strimler af den korte ende. Prik det store dejstykke med en gaffel og læg det på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg.
- Skær strimlerne til og læg dem som en kant hele vejen rundt. Pensl igen med æg og drys med sukker. Bag tærtebunden midt i ovnen i 18-20 min. og lad den køle af på en rist.
- Bland fløde, cremefraiche, vaniljekorn og flormelis og pisk det til skum.
- Fordél det på tærtebunden og læg rensede jordbær tæt på cremen — skær store bær i mindre stykker.
- Servér straks.