Opskrift på nødde-oliven-bøffer
SPONSORERET indhold

Nødde-oliven-bøffer og nem tomatsalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Få en god og proteinrig aftensmad med bøffer og tomatsalat.

Af: Majbritt Lounring Engell Foto: Mikkel Adsbøl
03. jun. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

600 g hakket oksekød (max 10%) eller lammekød
50 g grønne oliven
30 g hasselnødder
3 stilke frisk rosmarin
salt og peber
olivenolie til stegning.

Tomatsalat:
600 g modne tomater eller 3 bakker cherrytomater
1 rød/gul eller orange peberfrugt
1 bundt frisk basilikum
1 lille salatløg eller rødløg
1 mozzarella light, 125 g (hvis den er helt umulig at finde, så køb den almindelige)
20 g olivenolie
20 g pesto
1 spsk rød balsamicoeddike
saften fra 1 limefrugt
3 spsk vand
100 g hindbær eller blåbær.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    400 Kcal

Sådan laver du nødde-oliven-bøffer med tomatsalat

Rør kødet med hakkede nødder, hakket oliven, finthakket rosmarin, salt og peber.

Form dem til fire bøffer og grill dem eller steg dem på en pande i olivenolie.

Skær tomaterne i skiver eller i halve og læg dem på et fad. Skær peberfrugten i strimler og pluk blade af basilikum. Skær løget i tynde skiver, og hak mozzarella fint. Bland det hele.

Lav en dressing af olie, pesto, balsamico, limesaft og vand. Hæld det over salaten. Pynt med friske hindbær.


Se også opskrift på spidskålsslaw.