Tærte
Foto: Columbus Leth
BoligLiv

Tærte

Nøddetærter med karamel

Del på

Delikate og søde tærter fyldt med blød karamel. Vi bager tærterne i portionsforme, men den kan også bages som en stor tærte i en tærteform – med løs bund – ca. 25 cm diameter.

Af Lone Kjær 27.jan.2016 Mad


Nøddetærter med karamel

Tid: ca. 30 min. plus hvile- og bagetid
(6 portionstærter)

Tærtebund:
120 g hvedemel
60 g flormelis
100 g smør
1 spsk. vand

Nøddekaramel:
150 g mandler
50 g hasselnødder
125 g sukker
20 g smør
2 dl piskefløde
100 g sukker
6 portionstærteforme max. 10 cm
diameter
50 g mørk chokolade til pynt

1. Kom hvedemel og flormelis i en skål, og smuldr smørret heri. Saml dejen med vandet. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 30 min.

2. Tænd ovnen på 200 grader.

3. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik, så den passer i størrelsen til 6 tærteforme. Læg dejen i de smurte forme. Sørg for, at dejen kommer godt op ad kanten. Skær overskydende kanter af. Prik dejen med en gaffel.

4. Læg et stykke bagepapir over dejen, og fyld med keramiske tærtekugler eller tørrede bønner. Bag bundene i ca. 15 min., til de er sprøde og gyldne. Fjern bagepapir og tærtekugler, og afkøl bundene.

5. Smut mandlerne. Hak mandler og hasselnødder.

6. Smelt sukker i en gryde, til det er gyldent. Tilsæt smør, og bland fløde i lidt ad gangen, så karamellen ikke størkner. Tilsæt resten af sukkeret, og kog karamellen til den tykner. Tag gryden af varmen, og vend nødderne i karamellen.

7. Fordel nøddekaramellen i tærtebundene, og stil dem køligt, indtil karamellen er størknet.

8. Smelt chokoladen ved svag varme. Dekorer tærterne. Opbevar tærterne på køl.

► SE OGSÅ: Chokoladekarameller med flagesalt
► SE OGSÅ: Karamel - 4 opskrifter til den søde tand
► SE OGSÅ:
Ugens lækkeri: Karamelblommer med mazarin

Del på
Kommentarer (0)

Henter...