Overdådig yoghurtbananis
SPONSORERET indhold

Overdådig yoghurtbananis

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
11. feb. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
2

Ingredienser

Is:
2 modne bananer, skåret i skiver
150 g græsk yoghurt 10%
70 g dadler, udstenede (vægt uden sten)

Chokoladesauce:
50 g god, mørk chokolade, grofthakket
ca. 1 dl fløde

Til pynt:
1 banan i skiver, 25 g valnødder

Sådan gør du

Is:
Kom banan, yoghurt og dadler i en blender, og blend godt (du kan også bruge en stavblender). Kom isen i f.eks. 2 skåle, og sæt i fryseren i min. 2 timer.*

*Isen kan fryses, i hvad du nu har, f.eks. kan massen fordeles i 2 almindelige skåle eller små sylteglas. Du kan også vælge at beklæde en skål med madfilm for at kunne vende isen ud, når den er frossen. Eller brug en silikoneform som på billedet, hvor isen er anrettet til deling mellem to.

Chokoladesauce:
Smelt den hakkede chokolade forsigtigt over lav varme i en lille gryde – tilsæt fløden lidt ad gangen undervejs. Er saucen for tyk så kom lidt mere fløde i. Pynt den færdige is overdådigt med masser af bananer i skiver, chokoladesauce og valnødder.

Tip! Husk at bruge modne bananer til isen, da de har den rette sødme.


PRØV OGSÅ: Chokolademarengs med shokoladeskum