Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: 25 min.
Fryse-egnet (uden tilbehør)
4 laksebøffer uden ben (ca. 750 g)
salt og friskkværnet peber
Irsk kartoffel-purløgssovs:
300 g kartofler (skrællede, små stykker)
1⁄2 løg (hakket)
ca. 2 dl piskefløde
1 bundt purløg (finthakket)
Tilbehør:
1 salathoved Groft hvedebrød
- Krydr fisken med salt og peber. Læg den på en bageplade med bagepapir med skindsiden opad. Bag fisken i ca. 10 min. i en 175 grader varm ovn. Hiv herefter forsigtigt skindet af laksen.
- Champ-sauce: Kom kartofler og løg i en gryde med vand, der lige dækker. Kog i ca. 15 min., til kartoflerne er møre. Hæld lidt af vandet fra og blend kartofler og løg til en ensartet konsistens.
- Tilsæt piskefløde og spæd evt. op med resten af kogevandet til en passende konsistens. Kog op under omrøring og smag til med salt, peber og purløg.
- Anret laksen med sovs, salat og brød.