Ovnbagt laks purløgssovs
SPONSORERET indhold

Ovnbagt laks purløgssovs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her får den ovnbagte laks selskab af champ- sauce, som er en irsk sovs med kartofler og purløg.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
04. apr. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: 25 min.
Fryse-egnet (uden tilbehør)
4 laksebøffer uden ben (ca. 750 g)
salt og friskkværnet peber
Irsk kartoffel-purløgssovs:
300 g kartofler (skrællede, små stykker)
1⁄2 løg (hakket)
ca. 2 dl piskefløde
1 bundt purløg (finthakket)
Tilbehør:
1 salathoved Groft hvedebrød

  1. Krydr fisken med salt og peber. Læg den på en bageplade med bagepapir med skindsiden opad. Bag fisken i ca. 10 min. i en 175 grader varm ovn. Hiv herefter forsigtigt skindet af laksen.
  2. Champ-sauce: Kom kartofler og løg i en gryde med vand, der lige dækker. Kog i ca. 15 min., til kartoflerne er møre. Hæld lidt af vandet fra og blend kartofler og løg til en ensartet konsistens.
  3. Tilsæt piskefløde og spæd evt. op med resten af kogevandet til en passende konsistens. Kog op under omrøring og smag til med salt, peber og purløg.
  4. Anret laksen med sovs, salat og brød.