Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Ovnstegt kyllingebryst med sennep og sesam.

Ovnstegt kyllingebryst med sennep og sesam

Ovnstegt kyllingebryst med sennep og sesam

Prøv en sprød omgang kyllingebryst i ovnen med sennep og sesam.

Bedømmelse
Ovnstegt kyllingebryst med sennep og sesam til 6 personer

Ovnstegt kyllingebryst med sennep og sesam

 

Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: 50 min


6 stk kyllingebryst
salt og peber
2 spsk dijonsennep
50 g sesamfrø
1 spsk olivenolie eller smør


Fritter:
1 kg store kartofler
1 kg rodfrugter
1 spsk olivenolie
1 spsk frisk rosmarin (finthakket)
1 fed hvidløg (finthakket)
salt og peber


Dip:
1 stort bdt persille
1-2 fed hvidløg (pillede)
2 spsk citronsaft
2 spsk jomfruolivenolie
2½ dl græsk yoghurt eller cremefraiche
½ tsk salt
½ tsk knust sort peber
½ tsk stødt spidskommen

Sådan laver du ovnstegt kyllingebryst med sennep og sesam

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skrub eller skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i ensartede grove stykker. Vend den med olivenolie, rosmarin, hvidløg, salt og peber og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Sæt dem i ovnen 45-50 min.

2. Krydr kyllingekødet med salt og peber og pensl dem med sennep. Vend dem i sesamfrø og læg dem på en bageplade med bagepapir. Stænk med olivenolie eller små klatter smør og sæt dem i ovnen ca. 20 min.

3. Skyl og slyng persillen og hak den sammen med hvidløg i en foodprocessor. Tilsæt citronsaft og olivenolie og kør det glat. Rør persilledressingen sammen med yoghurt eller cremefraiche og smag til med salt, peber og spidskommen. Anret portionsvis eller på fade og i skåle.

Tip

Ovnstegt kyllingebryst er ikke fryse-egnet.

Ingredienser

13

Tilberedning

ca. 1 TIME 35 MIN.

Type

Fjerkræ

Specialkost

Kategori

Hovedret

Nationalitet

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Tags

kylling
Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok