Pærekage med chokolade og ingefær
SPONSORERET indhold

Pærekage med chokolade og ingefær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En skøn pærekage med hakkede nødder, mørk chokolade og syltet ingefær. Nyd den til kaffen eller som dessert.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
26. feb. 2013 | Opskrift | Hjemmet
1 kage til ca. 8-10 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 1 time
Fryse-egnet
150 g hvedemel
2 tsk bagepulver
150 g koldt smør
150 g sukker
100 g hasselnødder (hakkede)
1 æg str. L
¾ dl mælk eller kærnemælk
5-6 pærer
75 g mørk chokolade (hakket)
25 g syltet ingefær (finthakket)
2 spsk ingefærsirup

  1. Tænd ovnen på 175 grader, og smør en springform (22 cm) med smør. Bland mel og bagepulver, og hak det kolde smør i med et mørdejsjern eller i en foodprocessor.
  2. Tilsæt sukker og nødder, og saml dejen med æg og mælk. Skræl pærerne, skær dem i kvarter, og fjern kernehusene. Skær 3 af pærerne i mindre stykker, og vend dem i dejen sammen med chokolade og ingefær.
  3. Fyld dejen i formen. Skær de resterende pærer i skiver, og tryk dem let ned i dejen. Dryp med ingefærsirup, og bag kagen midt i ovnen i ca. 1 time.
  4. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den hvile i formen i 10 min., før den tages ud på en rist til afkøling.
  5. Nyd kagen lun eller afkølet evt. med flødeskum eller cremefraiche.