Pærekage med flødeostecreme
SPONSORERET indhold

Pærekage med flødeostecreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Fine små pæretærter med den lækreste creme.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
27. jun. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 20 min.
Ikke fryse-egnet
ca. 200 g butterdej (evt. optøet)
lidt mel (til udrulning)
200 g flødeost (naturel)
2-3 spsk flormelis
40 g hasselnøddekerner (hakkede)
4 pærer (modne og bløde eller evt. henkogte)
1 æg (sammenpisket)
1 spsk sukker
Pynt: citronmelisse (eller anden krydderurt)

  1. Rul butterdejen ud i lidt mel i 2-3 mm’s tykkelse og skær den ud i 4 firkanter på ca. 15 x 15 cm.
  2. Rør flødeost med flormelis og nødder og fordél som en top på de fire stykker dej.
  3. Skræl pærerne og fjern kernehus fra bunden med spidsen af en skrællekniv eller et melonjern. Snit pærerne, så de kan blive flade som en vifte. Læg dem på toppen af creme-toppen.
  4. Fold dejkanten rundt om pærerne og læg kagerne på bagepapir på en bageplade. Pensl kagerne med det sammenpiskede æg. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min., til bunden er sprød og dejen gennembagt.
  5. Servér lun med citronmelisse eller anden krydderurt.