Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
250 g champignoner (skiver)
1 spsk olivenolie
2-3 porrer (fintsnittet)
1-2 fed hvidløg (finthakket)
200-250 g lang pasta
2 æg
¼ l vand +
½ spsk eddike
persille
salt og peber
- Brun svampene på en pande med olie og tilsæt porrer og hvidløg. Steg under omrøring, til porrerne er bløde (5-8 min.) og krydr med salt og peber.
- Kog pastaen efter pakkens anvisning.
- Sæt en lille sauterpande eller gryde over med vand og eddike og giv det et opkog. Skru ned, så vandet holder ca. 80 grader. Slå æggene ud i hver sin kop og drys med lidt salt og peber.
- Hæld forsigtigt æggene i vandet, ét ad gangen, og hjælp evt. hviden til at samle sig om blommen med en træske. Lad æggene pochere i ca. 4 min.
- Hæld pastaen i et dørslag og derefter tilbage i den varme gryde. Vend svampe/ porreblandingen i og krydr med salt og peber.
- Fordel i 2 varme dybe tallerkner og læg et afdryppet, pocheret æg på hver portion. Drys med friskhakket persille og friskkværnet sort peber.