Pasta med porrer og pocheret æg
SPONSORERET indhold

Pasta med porrer og pocheret æg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
10. mar. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(2 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
250 g champignoner (skiver)
1 spsk olivenolie
2-3 porrer (fintsnittet)
1-2 fed hvidløg (finthakket)
200-250 g lang pasta
2 æg
¼ l vand +
½ spsk eddike
persille
salt og peber

  1. Brun svampene på en pande med olie og tilsæt porrer og hvidløg. Steg under omrøring, til porrerne er bløde (5-8 min.) og krydr med salt og peber.
  2. Kog pastaen efter pakkens anvisning.
  3. Sæt en lille sauterpande eller gryde over med vand og eddike og giv det et opkog. Skru ned, så vandet holder ca. 80 grader. Slå æggene ud i hver sin kop og drys med lidt salt og peber.
  4. Hæld forsigtigt æggene i vandet, ét ad gangen, og hjælp evt. hviden til at samle sig om blommen med en træske. Lad æggene pochere i ca. 4 min.
  5. Hæld pastaen i et dørslag og derefter tilbage i den varme gryde. Vend svampe/ porreblandingen i og krydr med salt og peber.
  6. Fordel i 2 varme dybe tallerkner og læg et afdryppet, pocheret æg på hver portion. Drys med friskhakket persille og friskkværnet sort peber.