Opskrift på peber-cognac-kyllingepaté
SPONSORERET indhold

Peber-cognac-kyllingepaté

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Trine Hahnemann Foto: Jes Buusmann
13. nov. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
8

Ingredienser

1 kg kyllingelever
30 g smør
1 spsk olivenolie
1 løg i tern
3 fed hakket hvidløg
10 kviste timian
2 dl cognac
250 g smør
2½ dl økologisk cremefraiche
38%.
salt og friskkværnet peber.
Pynt:
2 spsk grofthakket blandet hel
peber
Serveres med:
Ristet brød og æble- eller ribsgele.

Sådan gør du

Skær kyllingeleveren ud i mindre stykker og fjern sener og fedt. Der sidder kun ganske lidt. Kom smør og olivenolie på en pande og tilsæt kyllingelever, løg, hvidløg og timian. Lad det sautere på mellemvarme i 10 minutter, tilsæt cognac og lad det sautere 5 minutter mere. Sluk for varmen og lad det hvile på panden i 5 minutter. Kom det derefter i en foodprocessor sammen med smør og cremefraiche og blend, til massen er lind. Smag til med salt og peber. Kom leverpatée i en enlitersform og stil den i køleskabet natten over. Vend den ud og læg den på et fad. Fordel peberkornene hen over patéen og servér den iskold med ristet brød. Gerne med æble- eller ribsgele.