Ingredienser
Arbejdstid:
1 time
Bagetid:
15 min.
(ca. 200 stk.)
500 g hvedemel
250 g smør
100 g brun farin
1 tsk hjortetakssalt
1/2 tsk friskkværnet hvid peber
1 tsk stødt muskatnød
2 tsk fintrevet citronskal
75 g mandler (hakkede)
1 dl vand
- Smuldr mel og smør, evt. i en foodprocessor, og bland brun farin, krydderier, revet citronskal og mandler i. Saml dejen med vand.
- Rul dejen til fingertykke pølser. Del dem i cm-store stykker.
- Rul hvert stykke til en kugle. Sæt pebernødderne på bagepapir på en bageplade.
- Bag pebernødderne i midten af en 200 grader varm ovn, til de er lysebrune, ca. 15 min. Afkøl pebernødderne på rist.
- De afkølede pebernødder opbevares i en lufttæt dåse eller beholder.