Ingredienser
Pizza Margherita
Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: ca. 12 timer
Bagetid: ca. 20 min.
Fryse-egnet
5-10 g gær
3½ dl vand
½ dl olivenolie
2 tsk groft salt
ca. 600 g hvedemel (med højt glutenindhold, evt. pizzamel)
Topping:
2 spsk ekstra jomfru olivenolie
6-8 solmodne tomater (skiver)
2 friske mozzarellaer (i saltlage)
Drys:
friske basilikumblade
- Smuldr gæren og rør den ud i lidt af vandet i en skål. Tilsæt resten af vandet, olie og salt. Rør mel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
- Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig. Læg dejen i en skål, dæk den til og sæt skålen i køleskab i ca. 12 timer.
- Ælt dejen igennem og form til 4 kugler. Lad dem hæve i ca. 30 min. og rul dem ud til runde pizzaer på ca. 30 cm i diameter. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Topping: Pensl bundene med olivenolie. Fordél tomatskiver og mozzarella på toppen.
- Bag pizzaerne ved 250 grader i ca. 15 min., til de er gennembagte. Brug evt. en bagesten. Servér dem friskbagte og varme.