Pizza Margherita
SPONSORERET indhold

Pizza Margherita

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
19. jun. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(4 stk.)

Ingredienser

Pizza Margherita
Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: ca. 12 timer
Bagetid: ca. 20 min.
Fryse-egnet
5-10 g gær
3½ dl vand
½ dl olivenolie
2 tsk groft salt
ca. 600 g hvedemel (med højt glutenindhold, evt. pizzamel)
Topping:
2 spsk ekstra jomfru olivenolie
6-8 solmodne tomater (skiver)
2 friske mozzarellaer (i saltlage)
Drys:
friske basilikumblade

  1. Smuldr gæren og rør den ud i lidt af vandet i en skål. Tilsæt resten af vandet, olie og salt. Rør mel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
  2. Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig. Læg dejen i en skål, dæk den til og sæt skålen i køleskab i ca. 12 timer.
  3. Ælt dejen igennem og form til 4 kugler. Lad dem hæve i ca. 30 min. og rul dem ud til runde pizzaer på ca. 30 cm i diameter. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Topping: Pensl bundene med olivenolie. Fordél tomatskiver og mozzarella på toppen.
  5. Bag pizzaerne ved 250 grader i ca. 15 min., til de er gennembagte. Brug evt. en bagesten. Servér dem friskbagte og varme.