Ingredienser
Arbejstid: 50 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: ca. 30 min. (2 x 15 min.)
Fryse-egnede
25 g gær
3 1/2 dl lunkent vand
1 tsk groft salt
1/2 dl olivenolie
200 g grahamsmel
ca. 400 g hvedemel eller pizzamel
Pizzafyld:
5 tomater (skiver)
1 grøn peberfrugt (ringe)
8 store sorte oliven
2 friske mozzarellaer (à 125 g, fås i poser i saltlage)
100 g parmesanost (friskrevet)
Pynt: friske basilikumblade
- Smuldr gæren ud i lidt af det lunkne vand i en stor skål, og rør med en grydeske, til gæren er opløst. Tilsæt resten af vandet, salt, mel og olie. Ælt dejen glat og smidig. Læg dejen i en skål, og dæk den til med et viskestykke. Lad den hæve ved stuetemperatur ca. en time.
- Lav fyldet klar imens. Ælt dejen igennem igen. Tænd ovnen på 225 grader med varmluft. Rul dejen tyndt ud i 8 cirkler til pizzabunde med en diameter på ca. 15 cm. Læg dem på bagepapir.
- frugt og oliven på bundene. Hæld saltlagen fra mozzarellaen, og skær den i skiver. Læg en skive på hver pizza og drys med parmesanost.
- Bag to plader ad gangen 12-15 min., til de er gyldne og sprøde. Pynt med basilikum.