Portionspizzaer med grønsager og mozzarella
SPONSORERET indhold

Portionspizzaer med grønsager og mozzarella

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækre små pizzaer - perfekte til picnickurven eller madpakken!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
15. maj. 2012 | Opskrift | Hjemmet
8 små pizzaer

Ingredienser

Arbejstid: 50 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: ca. 30 min. (2 x 15 min.)
Fryse-egnede
25 g gær
3 1/2 dl lunkent vand
1 tsk groft salt
1/2 dl olivenolie
200 g grahamsmel
ca. 400 g hvedemel eller pizzamel
Pizzafyld:
5 tomater (skiver)
1 grøn peberfrugt (ringe)
8 store sorte oliven
2 friske mozzarellaer (à 125 g, fås i poser i saltlage)
100 g parmesanost (friskrevet)
Pynt: friske basilikumblade

  1. Smuldr gæren ud i lidt af det lunkne vand i en stor skål, og rør med en grydeske, til gæren er opløst. Tilsæt resten af vandet, salt, mel og olie. Ælt dejen glat og smidig. Læg dejen i en skål, og dæk den til med et viskestykke. Lad den hæve ved stuetemperatur ca. en time.
  2. Lav fyldet klar imens. Ælt dejen igennem igen. Tænd ovnen på 225 grader med varmluft. Rul dejen tyndt ud i 8 cirkler til pizzabunde med en diameter på ca. 15 cm. Læg dem på bagepapir.
  3. frugt og oliven på bundene. Hæld saltlagen fra mozzarellaen, og skær den i skiver. Læg en skive på hver pizza og drys med parmesanost.
  4. Bag to plader ad gangen 12-15 min., til de er gyldne og sprøde. Pynt med basilikum.