Opskrift på quinoa-frikadeller med søde kartofler og citronkål
SPONSORERET indhold

Quinoa-frikadeller med søde kartofler og citronkål

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Et lækkert vegetarisk alternativ til frikadellerne.

Foto: Maria Warnke Nørregaard
22. apr. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
4 personer

Ingredienser

Af Pernille Skødt

Quinoa-frikadeller:

175 g quinoa
1 gulerod
½-1 løg
1 dl persille, plukket
2 æg
3 spsk boghvedemel eller hvedemel
1 tsk salt
1 tsk chili, finthakket

Tilbehør:

500 g søde kartofler
1 spidskål
1 rødløg
chili eller sort peber
lidt revet citronskal

Tilbehør:

yoghurt eller ­cremefraiche

Sådan gør du:

  1. Quinoa-frikadeller: Skyl quinoa i en sigte under koldt vand. Kog det efter anvisningen på emballagen. Hæld evt. overskydende vand fra, og afkøl quinoaen.
  2. Skræl og riv guleroden på den fine side af rivejernet. Pil og hak løg fint. og hak persillen.
  3. Rør den kogte quinoa med æg, mel, salt og chili. Tilsæt revet gulerod, løg og persille, og bland det godt.
  4. Form farsen til ca. 14 quinoa-frikadeller, og steg dem 4-5 minutter på hver side på en pande med olivenolie.
  5. Tilbehør: Skræl de søde kartofler, og skær dem i stave. Pandesteg dem gyldne og let møre, og krydr med salt og peber.
  6. Skær spidskål i grove stykker, og pil og skær løg i tynde både. Steg løget let mørt.
  7. Tilsæt spidskål, og steg også det let mørt. Krydr med salt, chili eller peber og revet citronskal.
  8. Server quinoa-frikadellerne med stegte søde kartofler, citronkål og yoghurt eller ­cremefraiche.