SPONSORERET indhold
Quinoa-frikadeller med søde kartofler og citronkål
Et lækkert vegetarisk alternativ til frikadellerne.
4 personer
Ingredienser
Af Pernille Skødt
Quinoa-frikadeller:
175 g quinoa
1 gulerod
½-1 løg
1 dl persille, plukket
2 æg
3 spsk boghvedemel eller hvedemel
1 tsk salt
1 tsk chili, finthakket
Tilbehør:
500 g søde kartofler
1 spidskål
1 rødløg
chili eller sort peber
lidt revet citronskal
Tilbehør:
yoghurt eller cremefraiche
Sådan gør du:
- Quinoa-frikadeller: Skyl quinoa i en sigte under koldt vand. Kog det efter anvisningen på emballagen. Hæld evt. overskydende vand fra, og afkøl quinoaen.
- Skræl og riv guleroden på den fine side af rivejernet. Pil og hak løg fint. og hak persillen.
- Rør den kogte quinoa med æg, mel, salt og chili. Tilsæt revet gulerod, løg og persille, og bland det godt.
- Form farsen til ca. 14 quinoa-frikadeller, og steg dem 4-5 minutter på hver side på en pande med olivenolie.
- Tilbehør: Skræl de søde kartofler, og skær dem i stave. Pandesteg dem gyldne og let møre, og krydr med salt og peber.
- Skær spidskål i grove stykker, og pil og skær løg i tynde både. Steg løget let mørt.
- Tilsæt spidskål, og steg også det let mørt. Krydr med salt, chili eller peber og revet citronskal.
- Server quinoa-frikadellerne med stegte søde kartofler, citronkål og yoghurt eller cremefraiche.