Opskrift på risotto med borlotti-bønner, parmaskinke og rosmarin
SPONSORERET indhold

Risotto med borlotti-bønner, parmaskinke og rosmarin

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En skøn tømmermændsret med salt fra parmaskinke og parmasan.

Af: Marie Steenberger Foto: Mikkel Adsbøl
05. okt. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
Risotto med borlotti-bønner, parmaskinke og rosmarin til 4 personer

Ingredienser

1 l hønsebouillon
1 spsk olivenolie
2 skalotteløg
½ blegselleri
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk frisk rosmarin
400 g risotto-ris
100 ml Vermouth (kan udelukkes, hvis tømmermændene er for grove)
25 g smør
100 g parmesan, friskrevet + ekstra til drys.
250 g kogte borlotti-bønner
50 g røget parma-skinke.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    600 Kcal

Sådan laver du risotto:

Opvarm hønsebouillonen i en gryde.
Varm olien på en anden pande. Hak løg og blegselleri fint og kom dem på panden.

Tilsæt derefter hvidløg, finthakket rosmarin og ris.

Skru ned for varmen efter et par minutter. Bliv ved med at røre i risene. Risen må ikke tage farve. Skru lidt ned, hvis temperaturen er for høj.
Når risene bliver klare og gennemsigtige tilsættes Vermouth. Bliv ved med at røre.

Når Vermouthen er kogt ind, tilsættes en suppeskefuld fond og lidt salt. Skru mere ned for varmen. Der skal dog være nok varme til, at risen simrer kraftigt, men den må ikke koge, for så risikerer du, at ydersiden på risene bliver bløde, men kernen hård.

Bliv ved med at hælde skefuld efter skefuld i risene og lad hver skefuld blive absorberet i risen, mens du rører rundt. Det tager ca. 25 min. Smag på risottoen, hvis den stadig er hård, så fortsæt med at tilsæt væske.

Tag risottoen af varmen, tilsæt smør, revet parmesan og bønner. Rør forsigtigt. Steg parmaskinken, så det bliver let sprødt. Anret risottoen og læg parma-skinken ovenpå.

Drys lidt ekstra revet parmesan over lige inden servering.

Prøv også misosuppe med edamamebønner