Ingredienser
Arbejdstid: 50 min. (rør hyppigt, mens risottoen koger)
Stege/kogetid: ca. 50 min.
Fryse-egnet
200 g skalotteløg (fint hakket)
25 g smør
250 g risottoris
2 dl hvidvin eller vand
ca. 7 dl hønse- eller urtebouillon (evt. vand)
2-3 stilke frisk timian (bundet sammen med bomuldssnor)
1 bundt grønne asparges (stykker)
1 bundt forårsløg (stykker)
250 g pillede fine grønne ærter (evt. fra frost)
ca. 100 g parmesanost (friskrevet)
salt og friskkværnet peber
- Steg skalotteløgene klare i smør i en tykbundet gryde og tilsæt risene. Lad risene opsuge smørret. Tilsæt vin og hæld kogende bouillon eller vand i lidt efter lidt.
- Kom timianbuketten i gryden. Lad det hele småkoge i ca. 40 min. under låg. Rør jævnligt, og tilsæt ekstra vand, hvis risottoen er meget tør. Tag timianbuketten op, tilsæt asparges og forårsløg og kog videre i ca. 5 min. under omrøring.
- Bland ærter og det revne ost i risottoen til sidst. Smag til med salt og peber. Anret risottoen i skåle og server.