Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid, fordej: 1 døgn + 1 1/2 time
Bagetid: 20 min.
Fryse-egnede
Fordej (1 døgn):
2 dl vand
15 g gær
100 g groft rugmel
100 g knækket rug
1 spsk groft salt
Dej:
1 portion fordej (se ovenfor)
1/2 liter lunkent vand
1 spsk flydende honning
50 g solsikkekerner
50 g sesamfrø
ca. 850 g hvedemel
1 æg (sammenpisket)
75 g græskarkerner (grofthakket)
- Første dag:
- Rør ingredienserne til fordejen sammen, og lad den stå til næste dag ved stuetemperatur, løst tildækket med viskestykke.
- Anden dag:
- Ælt resten af ingredienserne i dejen, til den er smidig, saftig og ikke for tør. Form store boller af dejen, sæt dem på bagepapir på en bageplade.
- Lad bollerne hæve 11/2 time. Pensl med æg og drys med græskarkerner. Bag bollerne i en 200 grader varm ovn ca. 20 min.
- Lad bollerne køle af på bageristen. Skal bollerne fryses, kommes de lune i fryseposer og lægges i fryseren.