SPONSORERET indhold
Rugbrødslagkage med rabarber og kanelcreme
Rugbrødslagkagen er lagt sammen med rabarberkompot og kanelcreme. Det giver en frisk og fyldig smag. Arbejdstid: 50 min. Bage/kogetid: ca. 30 min. Trækketid: ca. 1 time Bundene er fryse-egnede
8 personer
Ingredienser
Rugbrødsbunde:
6 æg (delt i hvider og blommer)
250 g sukker
100 g rugbrød (revet)
1 tsk bagepulver
100 g mandler eller hasselnøddekerner (fint hakkede)
smør til formene
Rabarberkompot:
500 g rabarberstilke (uden blade, små stykker)
150 g sukker
Kanelcreme:
½ liter sødmælk (eller halv mælk, halv piskefløde)
6 æggeblommer
50 g sukker
25 g majsstivelse
1½ dl piskefløde (let pisket flødeskum)
2 tsk stødt kanel
- Bunde:
- Pisk æggehviderne med sukker, til de er helt stive, og rør en æggeblomme i ad gangen.
- Bland rugbrød, bagepulver og nødder, og vend forsigtigt blandingen i dejen.
- Fordel i 3 lagkageforme smurt med smør. Bag ca. 10 min. i en 220 grader varm ovn.
- Rabarberkompot:
- Bland rabarberstykker med sukker i et ovnfast fad. Dæk det til og bag i ovnen 15-20 min. ved 200 grader, til rabarberne er møre.
- Kanelcreme:
- Pisk mælk evt. blandet med fløde), æggeblommer,sukker og majsstivelse sammen i en gryde. Kog cremen under omrøring ca. 4 min. Smag til med kanel. Lad cremen blive kold og vend flødeskum i.