Rugbrødslagkage med rabarber og kanelcreme
SPONSORERET indhold

Rugbrødslagkage med rabarber og kanelcreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Rugbrødslagkagen er lagt sammen med rabarberkompot og kanelcreme. Det giver en frisk og fyldig smag. Arbejdstid: 50 min. Bage/kogetid: ca. 30 min. Trækketid: ca. 1 time Bundene er fryse-egnede

23. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet
8 personer

Ingredienser

Rugbrødsbunde:
6 æg (delt i hvider og blommer)
250 g sukker
100 g rugbrød (revet)
1 tsk bagepulver
100 g mandler eller hasselnøddekerner (fint hakkede)
smør til formene


Rabarberkompot:
500 g rabarberstilke (uden blade, små stykker)
150 g sukker


Kanelcreme:
½ liter sødmælk (eller halv mælk, halv piskefløde)
6 æggeblommer
50 g sukker
25 g majsstivelse
1½ dl piskefløde (let pisket flødeskum)
2 tsk stødt kanel

  1. Bunde:
  2. Pisk æggehviderne med sukker, til de er helt stive, og rør en æggeblomme i ad gangen.
  3. Bland rugbrød, bagepulver og nødder, og vend forsigtigt blandingen i dejen.
  4. Fordel i 3 lagkageforme smurt med smør. Bag ca. 10 min. i en 220 grader varm ovn.
  5. Rabarberkompot:
  6. Bland rabarberstykker med sukker i et ovnfast fad. Dæk det til og bag i ovnen 15-20 min. ved 200 grader, til rabarberne er møre.
  7. Kanelcreme:
  8. Pisk mælk evt. blandet med fløde), æggeblommer,sukker og majsstivelse sammen i en gryde. Kog cremen under omrøring ca. 4 min. Smag til med kanel. Lad cremen blive kold og vend flødeskum i.