Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: Ca. 1½ time.
Fryse-egnet
1 svineslag på 1½ kg
salt og peber
20 svesker (uden sten)
2 æbler (skrællede og skåret i smalle både)
3 spsk smør
3 dl bouillon eller vand
2½ dl piskefløde
jævning og evt. kulør
Mormorsalat:
1-2 grønne salathoveder
Flødedressing:
1 dl piskefløde
ca. 2 tsk citronsaft
ca. 2 tsk sukker
salt og evt. peber
- Puds slaget af for lidt af fedtet og drys kødet med salt og peber. Fordel svesker og æblebåde på. Rul slaget fast sammen om fyldet og bind omkring med kødsnor.
- Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Vend kødrullen i fedtstoffet, så den bliver ensartet gylden på alle sider. Hæld bouillon eller vand ved og tilsæt halvdelen af fløden. Lad kødet snurre under låg i 1½ time, vend rullen jævnligt, så den bliver ensartet stegt.
- Tag rullestegen op af gryden og fjern snoren. Hæld resten af fløden i og jævn skyen til sovs. Farv evt. med kulør og smag til. Skær rullestegen i pæne skiver før servering og servér kogte kartofler og mormorsalat til.
- Mormorsalat:
Skyl salatbladene og slyng dem helt tørre. Del dem i lidt mindre stykker. Pisk flødedressingen sammen og vend den i salaten lige inden servering. - Det er ikke altid, der er et svineslag parat hos slagter og i supermarked. Brug så i stedet svine- eller nakkekam uden svær. Flæk stykket på langs i 2 eller 3 dele, det skal stadig kunne holdes sammen i ét stykke. Bank det let, så kødstykket bliver lidt fladere, før fyldet kommes på.