Rullesteg med svesker
SPONSORERET indhold

Rullesteg med svesker

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En populær grydesteg, som vækker minder om gode søndagsmiddage hos mormor.

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
12. feb. 2013 | Opskrift | Hjemmet
6 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: Ca. 1½ time.
Fryse-egnet
1 svineslag på 1½ kg
salt og peber
20 svesker (uden sten)
2 æbler (skrællede og skåret i smalle både)
3 spsk smør
3 dl bouillon eller vand
2½ dl piskefløde
jævning og evt. kulør
Mormorsalat:
1-2 grønne salathoveder
Flødedressing:
1 dl piskefløde
ca. 2 tsk citronsaft
ca. 2 tsk sukker
salt og evt. peber

  1. Puds slaget af for lidt af fedtet og drys kødet med salt og peber. Fordel svesker og æblebåde på. Rul slaget fast sammen om fyldet og bind omkring med kødsnor.
  2. Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Vend kødrullen i fedtstoffet, så den bliver ensartet gylden på alle sider. Hæld bouillon eller vand ved og tilsæt halvdelen af fløden. Lad kødet snurre under låg i 1½ time, vend rullen jævnligt, så den bliver ensartet stegt.
  3. Tag rullestegen op af gryden og fjern snoren. Hæld resten af fløden i og jævn skyen til sovs. Farv evt. med kulør og smag til. Skær rullestegen i pæne skiver før servering og servér kogte kartofler og mormorsalat til.
  4. Mormorsalat:
    Skyl salatbladene og slyng dem helt tørre. Del dem i lidt mindre stykker. Pisk flødedressingen sammen og vend den i salaten lige inden servering.
  5. Det er ikke altid, der er et svineslag parat hos slagter og i supermarked. Brug så i stedet svine- eller nakkekam uden svær. Flæk stykket på langs i 2 eller 3 dele, det skal stadig kunne holdes sammen i ét stykke. Bank det let, så kødstykket bliver lidt fladere, før fyldet kommes på.