Rustikke sandwichboller
SPONSORERET indhold

Rustikke sandwichboller

De grove sandwichboller er saftige og grove, så de mætter godt.

Foto: Henrik Freek Christensen
23. sep. 2015 | Opskrift | BoligLiv


Rustikke sandwichboller

Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
(ca. 10 stk.)

Dag 1

Fordej:
2 dl kogt afkølet vand
10 g gær
200 g fuldkornsspeltmel
(f.eks. fra Skærtoft Mølle) eller anden grov speltmel

Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. Rør speltmel i væsken, og stil dejen tildækket på køkkenbordet til næste dag.

Dag 2

1½ dl vand
2½ dl yoghurt naturel
1 spsk. flydende honning
1 spsk. salt
50 g hørfrø
50 g solsikkefrø
50 g græskarkerner
200 g fuldkornsspeltmel
ca. 300 g hvedemel
1 æg til pensling
drys af hørfrø, solsikkefrø og græskarkerner

1. Kom fordejen over i en stor skål. Tilsæt vand, yoghurt naturel, honning, salt, hørfrø, solsikkefrø og græskarkerner. Rør godt rundt.

2. Ælt først speltmel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Måske skal der tilsættes lidt mere hvedemel.

3. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

4. Form dejen til boller, og læg dem på to bageplader med bagepapir. Lad bollerne hæve ca. 30 min.

5. Tænd ovnen på 200 grader. Tryk bollerne let flade med håndfladen. Pensl med sammenpisket æg, og drys med hørfrø, solsikkefrø og græskarkerner. Bag bollerne i ca. 15 min.

TIPS TIL FYLD
• salat, ost, pølse og frisk  basilikum
• salat, pate og cornichoner
• salat, hummus, semitørrede tomater og bredbladet persille
• salat, bresaola eller parmaskinke, pesto og frisk basilikum
• salat, rygeost, kartofler, tomater og purløg