Saltindbagt svinemørbrad med grønsager
SPONSORERET indhold

Saltindbagt svinemørbrad med grønsager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
20. mar. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Stege/bage/kogetid: ca. 45 min.
1-2 svinemørbrader (ca. 600 g, afpudsede)
2 spsk smør
1 kg groft salt
2 dl vand
4-5 stilke frisk dild (hakket)
4 skiver lime friskkværnet peber
Friskkværnet peber
Sur-søde grønsager:
2 røde snackpeberfrugter (ringe)
2 spsk jomfruolivenolie
1 spsk hvidvins- eller æblecidereddike
1 bundt forårsløg
1 fennikel (stykker)
Tibehør: Kartoffelmos

  1. Dup kødet med køkkenrulle. Brun det i smør. Bland salt og vand til en grød, og læg et ca. 1 cm tykt lag i bunden af et aflangt ovnfast fad. Læg svinemørbraden ovenpå med dild og limeskiver, og dæk kødet med resten af saltblandingen.
  2. Steg ca. 30 min. i en 225 grader varm ovn. Brug et stegetermometer og steg, til kødet er 60 grader, hvis det skal være rosa, og 70 grader, hvis det skal være gennemstegt. Fjern saltlagen og skær mørbraden i skiver.
  3. Sur-søde grønsager:
    Kog fennikel, forårsløg og peberfrugter ca. 3 min. i letsaltet vand. Hæld vandet fra og bland grønsagerne med olie og eddike. Anret kødet med grønsager og kartoffelmos og servér.