Opskrift på sashimisalat: Salat med laks, hellefisk og krebs
SPONSORERET indhold

Sashimisalat: Salat med laks, hellefisk og krebs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Japansk inspireret salat med fisk, avocado og hindbær, der er fatiig på kalorier.

Af: Majbritt Louring Engell/www.netslank.dk Foto: Mikkel Adsbøl
14. maj. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
2

Ingredienser

100 g røget laks
100 g hvidfisk, hellefisk eller lyssej (købt ved en fiskehandleren, beregnet til sushi. Alternativt røget hellefisk)
75 g krebsehaler
1 pakke ananaskirsebær (eller erstat med friske bær)
2 håndfulde friske urter, f.eks. frisk persille eller frisk kørvel eller frisk koriander
1 tsk. sesamfrø (alm sesam eller sorte sesamfrø)
1 gul peberfrugt
1/3 agurk
1 moden avocado
1-2 gulerødder
40 g lakserogn eller stenbiderrogn
50 g friske hindbær (kan undlades)

Dressing:
1 tsk wasabipulver eller wasabi-pasta
saften fra 1 lime
1 spsk mayonnaise, f.eks. Graasten
1 tsk sesamolie, rapsolie med citron eller alm. rapsolie
1 tsk friskrevet ingefær
salt og peber

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    400 Kcal

Sådan laver du salaten

Skær fisken i strimler. Frigør ananaskirsebærrene fra deres blade og del dem i halve. Skyl krydderurterne og hak dem fint.

Rist sesamfrøene på en tør pande til de bliver gyldne i farven. Lad dem køle af. Bruger du sorte Sesamfrø, skal ikke ristes.

Snit peberfrugten til strimler. Del agurken og skrap fyldet ud med en ske og skær agurken i halve skiver. Skær gulerødder og avocado i skiver.

Bland dressingen og vend alle ingredienserne sammen til en salat. Pynt med lidt friske bær.

Se også opskrift på Fyldte kalvemedaljoner og salat med feta.