SPONSORERET indhold
Skøn mangotærte a la Tatin
Tarte Tatin blev opfundet af de franske søstre Tatin, der drev hotel og restaurant i Frankrig for ca. 100 år siden. Den klassiske version er med karamelliserede æbler og butterdej.
(1 tærte til ca. 8 personer)
Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: 30 min.
Ikke fryse-egnet
250 g butterdej (færdigkøbt)
2 modne mangofrugter (ikke for bløde)
75 g sukker
25 g smør
Pynt:
1 usprøjtet lime eller citron
2 spsk kokosflager eller kokosmel
Tilbehør:
cremefraiche, is eller flødeskum
- 1Rul dejen ud og skær den til, så den passer som et låg over det valgte fad. Prik dejen med en gaffel og læg den i køleskabet.
- Tænd ovnen på 220 grader (200 grader varmluft).
- Skræl mangofrugterne, skær frugtkødet fra den flade sten og skær det i tykke skiver.
- Smelt sukkeret til gylden karamel på en pande og tilsæt smørret. Kog det jævnt og æg mangostykkerne i karamellen – eller hæld karamellen over i det fad, der skal bruges, og læg frugten i.
- Læg dejen over frugten og sæt panden/fadet i ovnen i ca. 20 min. – til dejen er gylden og gennembagt.
- Tag tærten ud og lad den stå 5 min., så karamellen kan sætte sig lidt. Vend tærten ud på et fad – vær forsigtig, da karamellen stadig er varm.
- Pynt med fintrevet citrusskal og kokos og servér med cremefraiche, is eller flødeskum.