Slethvar eller pighvar med rødbeder, korn og sellerismørsovs
SPONSORERET indhold

Slethvar eller pighvar med rødbeder, korn og sellerismørsovs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
03. feb. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 50 min.
Koge/stege/bagetid: 1 time
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
600 g filet af pighvar eller slethvar
15 g smeltet smør eller 1 spsk jomfruolivenolie
500 g røde, gule eller stribede rødbeder
200 g hel byg, rug eller spelt
2 skalotteløg (finthakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
15 g smør
2 stilke blegselleri (i små tern)
salt og peber
Sovs:
150 g skrællet knoldselleri (i tern)
5 dl hønse- eller fiskebouillon
1 lille bdt persille
50 g smør
1-2 spsk citronsaft
salt og peber

  1. Skrub rødbederne rene, pak dem ind i stanniol og bag dem møre i ovnen ved 200 grader ca. 1 time. Pak dem ud, lad dem afkøle lidt og skræl dem.
  2. Skyl kornet grundigt i koldt vand og sæt kernerne over at koge i rent koldt vand. Tilsæt 1 tsk salt og kog kernerne møre 20-30 min. Hæld dem på et dørslag.
  3. Kog selleriternene helt møre i bouillon (ca. 20 min.) og blend det til en cremet sovs. Hold det varmt i en gryde.
  4. Steg skalotteløg og hvidløg blanke i en gryde med smør og tilsæt blegselleri. Steg under omrøring 3-5 min. og tilsæt de afdryppede korn. Varm det igennem og smag til med salt og peber.
  5. Krydr fiskefileterne med salt og peber og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med lidt smeltet smør eller olie og sæt pladen i ovnen ved 180 grader i 8-10 min.
  6. Blend den varme sellerisovs med en håndfuld skyllede persilleblade og koldt smør. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  7. Skær bederne i skiver og anret på 4 varme tallerkner. Fordél kornblandingen ovenpå og derefter den bagte fisk. Dryp sovsen omkring og servér straks.