Ingredienser
Arbejdstid: 1½ time
Kogetid: 30 min.
1-2 tsk. neutral olie
1 muffinform med 12 huller (eller 12 små forme)
Bunde:
100 g mørk chokolade
25 g smør
100 g digestivekiks
Hvid nougat:
125 g peanuts
150 g sukker
150 g honning
½ dl vand
1 æggehvide
1 knsp. salt
Karamel med peanutbutter:
200 g sukker
1 dl vand
2 dl piskefløde
50 g peanutbutter
Overtræk og pynt:
100 g chokolade (mørk eller lys)
5 g smør (eller 1 tsk. olie)
50 g peanuts
- Pensl formene med olie.
- Bunde: Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Knus kiksene (ikke for fint), og bland dem i chokoladen.
- Fordél massen i bunden af 12 muffinforme (15-18 g i hver), pres dem sammen, og stil dem i køleskab.
- Hvid nougat: Hak peanutsene fint. Kog sukker, honning og vand, til det er 130 grader målt med et termometer.
- Pisk æggehvide og salt stift med en håndmikser, og pisk den varme sukkerlage i. Pisk, til massen er tyk, sej og lidt afkølet (8-10 min.).
- Tilsæt de hakkede peanuts, og fordél massen i formene (ca. 30 g i hver). Sæt dem i køleskab.
- Karamel: Kog sukker og vand uden omrøring til gylden karamel (ca. 170 grader). Tilsæt fløden, og kog, til massen er jævn og uden klumper.
- Rør peanutbutter i, og kog til 110 grader. Hæld massen i formene (ca. 25 g i hver), og sæt i køleskab.
- Overtræk og pynt: Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad, og smør det over den stivnede karamelcreme. Drys med peanuts, og afkøl.