Snickers-tærter
Foto: Martin Dyrløv
Hjemmet

Snickers-tærter - opskrift fra Hjemmet

Snickers-tærter

De små tærter er nærmest en slags konfekt med kiksebund, hvid nougat med peanuts, karamel og chokolade. Uimodståeligt lækre!

Af Sandra Leigh Draznin 18.maj.2017 Mad

12 tærter

Arbejdstid: 1½ time
Kogetid: 30 min.
1-2 tsk. neutral olie
1 muffinform med 12 huller (eller 12 små forme)
Bunde:
100 g mørk chokolade
25 g smør
100 g digestivekiks
Hvid nougat:
125 g peanuts
150 g sukker
150 g honning
½ dl vand
1 æggehvide
1 knsp. salt
Karamel med peanutbutter:
200 g sukker
1 dl vand
2 dl piskefløde
50 g peanutbutter
Overtræk og pynt:
100 g chokolade (mørk eller lys)
5 g smør (eller 1 tsk. olie)
50 g peanuts

  1. Pensl formene med olie.
  2. Bunde:
  3. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Knus kiksene (ikke for fint), og bland dem i chokoladen. Fordél massen i bunden af 12 muffinforme (15-18 g i hver), pres dem sammen, og stil dem i køleskab.
  4. Hvid nougat:
  5. Hak peanutsene fint. Kog sukker, honning og vand, til det er 130 grader målt med et termometer.
  6. Pisk æggehvide og salt stift med en håndmikser, og pisk den varme sukkerlage i. Pisk, til massen er tyk, sej og lidt afkølet (8-10 min.). Tilsæt de hakkede peanuts, og fordél massen i formene (ca. 30 g i hver). Sæt dem i køleskab.
  7. Karamel:
  8. Kog sukker og vand uden omrøring til gylden karamel (ca. 170 grader). Tilsæt fløden, og kog, til massen er jævn og uden klumper. Rør peanutbutter i, og kog til 110 grader. Hæld massen i formene (ca. 25 g i hver), og sæt i køleskab.
  9. Overtræk og pynt:
  10. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad, og smør det over den stivnede karamelcreme. Drys med peanuts, og afkøl.
Henter...