Speltpandekager med mango-tomatsalat med koriander og forårsløg
Ingredienser
50 g groft speltmel eller fuldkornehvedemel
100 g hvedemel
½ spsk sukker
½ tsk revet citronskal
1 knsp salt
1 tsk bagepulver
2½ dl mælk
1 æg
lidt smør til stegning
1 tomat
1 moden mango
saften af 1 lime
1 tsk rørsukker
½-1 tsk finthakket rød chili
1-2 fintsnittede forårsløg
½ bundt friske koriander
evt. lidt honning eller sirup.
Sådan gør du
Bland speltmel, hvedemel, sukker, citronskal, salt og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt mælk og æg og rør, indtil dejen bliver glat.
Smelt lidt smør på en blinis-pande eller en almindelig stegepande og kom ca. 1½ spsk dej i hvert hul på blinispanden eller kom dejen på en almindelig pande som klatter med et par centimeters mellemrum.
Steg pandekagerne 2 min. på hver side, indtil de er gyldne og gennembagte.
Skær tomaten i små tern. Skræl mangoen og skær kødet fri fra stenen. Skær mangokødet i mindre skiver. Rør en dressing af saften fra 1 lime, 1 tsk rørsukker og ½-1 tsk finthakket rød chili. Bland tomater, mango og marinaden i en skål sammen med fintsnittet forårsløg og groft plukkede koriander. Hvis du ikke er vild med koriander, smager tilbehøret til pandekagerne også godt med en håndfuld groft hakket rucola i stedet for.
TIP
Du kan lynhurtigt ændre opskriften til almindelige søde amerikanske pandekager. Du skal brug: 150 g hvedemel og tilsæt 2½ spsk sukker og undlade det grove speltmel. Servér dine amerikanske pandekager med god marmelade eller bærkompot og ahornsirup.