Spinatlasagne med salat
SPONSORERET indhold

Spinatlasagne med salat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Opskriften er fra Spis vel – lev vel udgivet af Diabetesforeningen, tlf. 66 12 90 06 Foto: Opskriften er fra Spis vel – lev vel udgivet af Diabetesforeningen, tlf. 66 12 90 06
08. aug. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

500 g helbladet spinat
1 løg (finthakket)
250 g hytteost (max. 1,5% fedt)
2 æg
140 g reven ost (højst 10% fedt)
4½ dl mælk (højst 0,5% fedt)
1½ spsk hvedemel
10 lasagneplader (gerne fuldkorn)
1 bdt grønne asparges
½ blomkål
½ vandmelon
1½ dl presset grapesaft
1 spsk rødvinseddike
vand 
salt
peber
muskatnød

  1. Lad 500 g helbladet spinat tø og knug den fri for vand. Bland spinaten med 1 finthakket løg (ca. 100 g), 250 g hytteost med højst 1,5% fedt, 2 æg, 100 g reven ost med højst 10% fedt og 1/2 tsk salt.
  2. Bring 4 ½ dl mælk med højst 0,5% fedt i kog. Jævn mælken med 1 ½ spsk hvedemel udrørt i koldt vand.
  3. Lad sovsen koge 1-2 min. og smag til med salt, peber og reven muskatnød.
  4. Fordel ca. 10 lasagneplader (gerne fuldkorn), spinat og sovs lagvis i et ovnfast fad. Drys øverst med 40 g reven ost med højst 10% fedt.
  5. Bag lasagnen på midterste rille ca. 30 min. ved 200 grader.
  6. Salat: Knæk 1 bdt grønne asparges (ca. 200 g) og fjern den træede del. Del aspargesene.
  7. Pluk 1/2 blomkål (ca. 225 g) i små buketter. Kog asparges og blomkål knap møre i letsaltet vand ca. 1 ½ min. Lad dem afkøle.
  8. Udstik 1/2 vandmelon i kugler (ca. 250 g melonkød). Bland asparges, blomkål og melon i en skål.
  9. Bland 1 ½ dl presset grapesaft med 1 spsk rødvinseddike, salt og peber og hæld marinaden over.
  10. Server spinatlasagne med salaten. Række til 4-5 personer.