Sprængt bornholmerhane
SPONSORERET indhold

Sprængt bornholmerhane

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
02. apr. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(6 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Trækketid: 18-24 timer
Koge/stegetid: 2 timer
Ikke fryse-egnet
1 bornholmerhane
25 g smør
250 g suppeurter (f.eks. løg, gulerødder og persillerod)
1 tsk salt
frisk timian
2 fed hvidløg
sovsejævner
Saltlage:
150 g salt
50 sukker
1 l vand
5 stk. hel sort peber
3 hele nelliker
2 laurbærblade

  1. Kog saltlagen og lad den blive kold. Skær lår og bryst med brystben af hanen. Skær vingerneaf bryststykket. Læg lår og bryst i saltlagen i køleskab natten over (18-24 timer).
  2. Brun vinger, skrog og suppeurter i en gryde. Hæld vand på, så det dækker. Giv det et opkog, fjern skum og tilsæt salt, timian og
  3. hvidløg. Lad det simre 1 time. Fjern skum og fedt undervejs og si suppen.
  4. Tænd ovnen på 180 grader. Læg lårene i et ovnfast fad, hæld ½ l suppe ved og sæt dem i ovnen i 20 min. Læg bryststykket ved og steg videre 25 min. mere.
  5. Tag hanestykkerne op og dup dem tørre. Brun dem på en pande med smør, til skindet bliver sprødt.
  6. Si fonden over i en gryde, jævn den og smag til med salt og peber. Servér med kartoffelfad og flødestuvede gulerødder.