Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Trækketid: 18-24 timer
Koge/stegetid: 2 timer
Ikke fryse-egnet
1 bornholmerhane
25 g smør
250 g suppeurter (f.eks. løg, gulerødder og persillerod)
1 tsk salt
frisk timian
2 fed hvidløg
sovsejævner
Saltlage:
150 g salt
50 sukker
1 l vand
5 stk. hel sort peber
3 hele nelliker
2 laurbærblade
- Kog saltlagen og lad den blive kold. Skær lår og bryst med brystben af hanen. Skær vingerneaf bryststykket. Læg lår og bryst i saltlagen i køleskab natten over (18-24 timer).
- Brun vinger, skrog og suppeurter i en gryde. Hæld vand på, så det dækker. Giv det et opkog, fjern skum og tilsæt salt, timian og
- hvidløg. Lad det simre 1 time. Fjern skum og fedt undervejs og si suppen.
- Tænd ovnen på 180 grader. Læg lårene i et ovnfast fad, hæld ½ l suppe ved og sæt dem i ovnen i 20 min. Læg bryststykket ved og steg videre 25 min. mere.
- Tag hanestykkerne op og dup dem tørre. Brun dem på en pande med smør, til skindet bliver sprødt.
- Si fonden over i en gryde, jævn den og smag til med salt og peber. Servér med kartoffelfad og flødestuvede gulerødder.