Ingredienser
Arbejdstid: ca. 1 time
Bagetid: ca. 20 min.
(3 plader à 6-7 min.)
Ikke fryse-egnet
Sprøde bunde:
175 g smør (blødt)
175 g sukker
1 æg (sammenpisket)
175 g hvedemel
Fyld:
½ liter piskefløde (letpisket skum)
ca. 200 g æblemos (evt. med vanilje) (Køb æblemos i Hjemmets Helseshop »)
Drys:
mandler (hele med skind, hakkede) (Køb mandler i Hjemmets Helseshop »)
- Bunde:
Rør smør med sukker, til det er hvidt. Tilsæt æg. Drys mel igennem en si og vend det i dejen med en dejskraber. Tegn 6 cirkler (diameter på ca. 20 cm) på bagsiden af bagepapir. Vend papiret og smør dejen på bagepapiret inden for cirklerne. Bag bundene sprøde ved 200 grader i 6-7 min. Lad dem køle af på en bagerist. - Træk bagepapiret af (fugt forsigtigt bagepapiret med lidt vand på bagsiden, så er det lettere at få af). Læg flødeskummet i et tyndt lag mellem de 6 lagkagebunde, kom æblemos på toppen og drys med mandler. Servér lagkagen frisklavet.