Sprøde og bløde pavlova
SPONSORERET indhold

Sprøde og bløde pavlova

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
18. aug. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid:
30 min.
Bagetid:
1 time og 15 min.
Ikke fryse-egnet
(4-6 personer)
Marengs:
3 æggehvider, 1 dl
150 g fint sukker (kør evt. alm. sukker fint i en foodprocessor 30
sekunder)
1 tsk citronsaft eller eddike
1 1/2 tsk majsstivelse
Fyld:
1/4 l piskefløde
2 spsk flormelis
1 stang vanilje (eller 1 tsk vaniljesukker)
1/2 kg friske bær og/eller frisk frugt (kiwi, passionsfrugt, fersken, ananas)

  1. Tænd ovnen på 120 grader.
  2. Pisk æggehviderne stive med en håndmikser. Tilsæt sukkeret og pisk til det er tykt og glat.
  3. Vend citronsaft (eller eddike) og majsstivelse i massen.
  4. Tegn 4-6 cirkler på et stykke bagepapir og læg det på en bageplade. Bred dejen ud i cirklerne og bag dem ca. 1 timeog 15 min.
  5. Sluk ovnen, åben lågen og lad dem afkøle i ovnen. Opbevar de kolde kager i en kagedåse.
  6. Pisk fløden sammen med flormelis og vaniljekorn (eller vaniljesukker) til skum.
  7. Rens bærrene. Læg en kage på hver tallerken og top op med creme og bær.