Kammuslinge opskrift med bacon, ærter og mynte
SPONSORERET indhold

Stegte kammuslinger, med sprød bacon, friske ærter samt mynte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Maria Sannemann Foto: Line Thit Klein
03. jun. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 pose frosne ærter (optøes i køleskab, natten over)
2-3 dl vand
1 citron
1 dl creme fraiche 18 %
1 pk bacon
1-1,5 kg friske ærter
1/2 bd. frisk mynte
12 pæne kammuslinger
ca. 200 g smør
salt og peber
evt. ærteskud til pynt

Sådan laver du kammuslinger

1. Blend de optøede ærter med vand og saften af 1/2 citron. (Hæld vandet i lidt af gangen, for at undgå at pureen bliver for tynd. Når pureen er blendet godt, tilsættes creme fraichen. Blend ca 30 sek. Sigt til sidst pureen.

2. Steg baconen på en pande eller i ovnen, til den er fuldstændig sprød. Lad den køle ned på køkkenrulle. Hak den sprøde bacon helt fint. Pil de friske ærter ud af bælgene og hak mynten fint.

3. Steg kammuslingerne på en meget varm pande i ca 2 min på hver side. (Afhængig af størrelsen. Træk derefter pande af varmen, og tilsæt 100 g koldt smør, samt saften af den anden halve citron.

4. Lun de friske ærter i 100 g smør på den rengjorte pande og tilsæt salt, peber samt den finthakkede mynte. (Dette skal gå lidt hurtigt, da ærterne kun skal være let lune og ikke rigtig tilberedt.

5. Lun ærtepureen let i en gryde.

6. Anret kammuslingerne på en tallerken med ærtepureen, de friske ærter, samt bacon granulatet. Pynt evt. med ærteskud.