Svinefilet bagt med kartoffelpanade og rodfrugtsalat
SPONSORERET indhold

Svinefilet bagt med kartoffelpanade og rodfrugtsalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker svinefilet bagt i ovnen sammen revne kartofler - kartoffelpanaden er en slags 'kæmpe' rösti, der bages i ovnen sammen med kødet. Nemt og super lækkert!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
29. aug. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: ca. 45 min.
Kødet er fryse-egnet
750 g svinefilet (svinekam uden svær)
1 spsk smør + 1 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber
750 g kartofler (skrællede, groftrevne)
½ dl olivenolie
Rå rodfrugtsalat med sennepsdressing:
250 g rødbede (skrællet, groftrevet)
250 g knoldselleri (skrællet, groftrevet)
2 spsk grov dijonsennep
1½ dl piskefløde
1 tsk hvidvinseddike
Tilbehør: grøn salat

  1. Dup kødet med køkkenrulle, brun det på en pande i smør og olie og krydr med salt og peber.
  2. Bland kartofler med olie og krydr med salt og peber. Læg halvdelen på bagepapir i et ovnfast fad. Læg det brunede stykke kød ovenpå og tryk resten af kartoflerne i et jævnt lag omkring kødet.
  3. Stil fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. Ved brug af stegetermometer steges, til centrumtemperaturen er 65 grader. Lad stegen hvile i ca. 10 min. og skær den i skiver.
  4. Salat:
    Bland de revne grønsager med en dressing af sennep, fløde og eddike. Smag salaten til med salt.
  5. Servér svinefilet med kartoffelpanade, rå salat og evt. grøn salat.