Svinekotelet med tranebær-kompot og knoldselleri
SPONSORERET indhold

Svinekotelet med tranebær-kompot og knoldselleri

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Der er nærmest som selleribøf, bare så meget bedre (end det jeg husker i hvert fald). Og jeg vil næsten påstå, at man kan lave et ekstra selleri og en grøn salat og måske glemme koteletten...

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
24. nov. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Selleri:
1 stor knoldselleri
2-3 spsk olivenolie
2-3 spsk ghee (se tip) eller smør
salt

Kompot:
2 løg
2 spsk olivenolie
1 æble
100 g tranebær
2 spsk honning
1 nip salt

Kød:
4 flotte svinekoteletter
olivenolie
salt
masser af frisk, hakket rosmarin

Sådan gør du

Skær skrællen af knoldsellerien, og kasser den. Skær sellerien i skiver a ½-1 cm, og steg dem i olie og ghee. De skal stege stille og roligt og blive gyldne på begge sider, 10-15 minutter i alt. Krydr dem med salt.

Snit løgene i både, og steg dem som bløde løg i olivenolie ved middelvarme. Skræl æblet, og skær det i tern. Kom det med på panden med de bløde løg. Lad dem stege i et par minutter, tilsæt tranebær, honning og salt, og lad det simre i et par minutter,

Steg koteletterne i olivenolie. Krydr dem med salt, og drys dem med rosmarin.

Server svinekoteletter med stegt selleri og lun kompot.

TIP: Ghee er klaret smør, der kan købes færdigt, for eksempel hos Naturesource.dk. Du kan også smelte smør selv og bagefter kassere den hvide valle, der lægger sig i bunden.


PRØV OGSÅ: Rosenkålslaw med tranebær og pecorino