Syltede græskar
Foto: Thomas Hergaard | Syltede græskar.
Hjemmet

Syltede græskar

Syltede græskar

Del på

Syltede græskar smager dejligt til steg og på smørrebrød.

Af Sandra Leigh Draznin 08.nov.2016 Mad

25 MIN.

Syltede græskar til 2 personer

Syltede græskar

1 kg græskar (skåret i 5 cm lange stykker)
2 1/2 dl eddike
500 g sukker
1 stang vanilje

Sådan laver du syltede græskar


1. Skræl 1 græskar og skær det i 5 cm lange stykker. Læg dem i en skål, hæld kogt, koldt vand over og lad dem trække til næste dag.


2. Tør græskarrene og vej dem. Beregn pr. kg græskar: 2 1/2 dl eddike, 500 g sukker og 1 stang vanilje.


3. Bland eddike, sukker og den flækkede vaniljestang og bring det i kog.


4. Kom græskarstykkerne i den kogende lage og lad dem koge 15-20 min. – til de er klare.


5. Kom dem derefter i rengjorte glas. Kog lagen op, skum den og hæld den over.


6. Luk glassene til og opbevar dem mørkt og køligt.

Tip

Erstat evt. vanilje med ingefær.

Del på
Kommentarer (0)
Henter...