Opskrift på tapastallerken
SPONSORERET indhold

Tapastallerken

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Vibeke Lehn Foto: Andreas Wiking
06. jul. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 30 min

Ingredienser

Jomfruhummerhaler på spyd
16 store jomfruhummerhaler eller kinarejer
1 tsk olivenolie
salt, peber.

Mynte-lime dip:
1 dl limesaft
1 lille, udkernet, finthakket rød chili
2 fed knust hvidløg
1 spsk rørsukker
1 spsk fishsauce
1 spsk majsolie
2-3 blade frisk hakket mynte
salt.

Sommerdrink à la sangria.
200 g små jordbær
1 skoleagurk eller ¼ alm. agurk
kød af en halv cantaloupe-melon
¼ vandmelon
1-2 hakkede lime
1 liter Tonicvand, Cider eller Ginger ale.

Portebellosvampe med flagesalt og hvidløg
8 portebellosvampe
1 tsk olivenolie
1-2 fed hakket hvidløg
flaget havsalt
friske timiankviste
300 g ciabattabrød.

Grønne asparges med parmaskine
8 grønne asparges
1 tsk olivenolie
8 tynde skiver parmaskinke.
Gnid aspargesene med olie og sno skinkeskiverne omkring.
Grill aspargesene over gode gløder 2-3 minutter på hver side.

 

 

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    380 Kcal
  • Fedt:
    18 %
  • Protein:
    34 %
  • Kulhydrat:
    48 %

  1. Jomfruhummerhaler på spyd
    Vend hummerhalerne med olie, salt og peber og fordel dem på 4 træspyd.
    Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, smag den til og brug evt. limeskallerne til at servere saucen i.
    Grill hummerhalerne over gode gløder et par minutter på hver side.
  2. Servering: Fordel hummerspyd med dip, asparges og svampe på tallerkener og servér med lunt ciabattabrød.
  3. Portebellosvampe med flagesalt og hvidløg
    Skær svampene fri for det øverste af stilken og pensl dem med olie.
    Bland hvidløg og salt, fordel blandingen i svampene sammen med lidt timian og grill svampene 2-3 minutter på hver side.
  4. Sommerdrink à la sangria
    Fyld en stor glaskande med frugt, bær og lidt perlende væske –
    og servér som drink før maden.