Opskrift på mazarin-ferskentærte
SPONSORERET indhold

Tærte: Mazarin-ferskentærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
18. aug. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
6

Ingredienser

Mørdej
150 g smør
225 g mel
75 g flormelis
1 æggeblommer
evt. 1 spsk koldt vand

Mazarinmasse
2 æg
1,5 dl sukker
150 g marcipan
75 g smør
50 g mel
evt. 25 g pistaciemel

3-5 ferskner, alt efter størrelse

Sådan laver du tærten

Smuldr smørret med mel og flormelis, til det får en rapslignende konsistens. Tilsæt blommerne, og ælt dejen sammen. Undgå at ælte for meget, da mørdejen så bliver for kompakt. Lad dejen hvile ca. en time i køleskabet. Smør tærteformen med fedtstof, og rul mørdejen ud i 4-5 mm tykkelse. Beklæd formen med mørdejen. Er der lidt i overskud, kan det lægges i fryseren. Sæt formen køligt, mens du laver mazarinmassen.

Tænd ovnen på 180 grader og skær fersknerne ud i tynde både, dryp med lidt citronsaft, mens de venter på at komme på tærten.

Bland alle ingredienserne til mazarinmassen sammen og pisk/rør, indtil dejen er ensartet og luftig. Fordel mazarinmassen i mørdejsbunden, og læg ferskenbådene fint ovenpå mazarinmassen. Bag tærten i 30-35 minutter, indtil mazarinmassen er fint lysebrun på toppen og helt gennembagt. Bagetiden varierer lidt fra ovn til ovn.