Opskrift på tærte med kylling og porre
SPONSORERET indhold

Tærte med kylling og porre

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En brit-pub klassiker, som bare smager super godt. Butterdejen er erstattet med filodej, for at give en lidt lettere tærte.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
03. feb. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

kød fra 6 kyllingeoverlår eller 4 kyllingebrystfileter
1 fed hvidløg
2-3 store porrer
4 mellemstore kartofler
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
2 spsk hvedemel
ca. 5 dl kyllingefond
½ dl piskefløde
1-2 spsk hakket frisk timian
salt og peber
1 pakke filodej, ca 4 lag
50 g smeltet smør

Sådan laver du kylling

Fjern kyllingekødet fra benene og skær det i store tern. Hak hvidløget fint og skyl porrerne grundigt. Skær dem i skiver på omkring 1 cm tykkelse.

Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca. 2x2cm. Smelt olie og smør i en gryde og svits kyllingekød til det er let brunet på alle sider.

Tilsæt hvidløg, porrer og karftofler og lad grøntsagerne svitse et par minutter på mellemhøj varme. De må ikke blive brune. Tilsæt melet og rør rundt, så det fordeler sig, og tilsæt derefter fond, fløde og timian. Lad blandingen stå og simre, indtil kartoflerne og kyllingen er møre og saucen tykner, det tager ca. 15 min. Hæld evt. lidt ekstra vand eller fond på, hvis saucen bliver for tyk. Smag til med salt og peber og hæld blandingen i et ovnfast, rundt fad.

Tænd ovnen på 200 imens du gør tærten færdig. Læg filolagene ovenpå porre-kyllingestuvningen, så det dækker over det hele. Fold kanterne ind over tærten. Pensl med rigeligt smeltet smør, og bag tærten i 20-25 min, eller indtil filolagene er sprøde og gyldenbrune.

Servér evt. med en grøn salat.